Coaching Saham Online Dari Asas hingga Advanced.

ANDA NAK BELAJAR TRADE SAHAM BURSA MACAM PRO DALAM MASA 14 HARI DAN JANA KEUNTUNGAN SEBENAR?

EzyPro Trading Methods adalah “Secret Group” coaching online saham yang membantu anda, para traders saham bursa untuk mencapai winning position dalam trading yang lebih tinggi berbanding loss.

Tidak seperti coaching saham yang lain “Secret Group” EzyPro Trading Methods  membantu anda belajar teknik-teknik trading yang lebih berkesan, mudah dengan harga yang amat berpatutan berbanding harga pasaran sekiranya anda belajar teknik saham yang sama di luar sana.

 

EzyPro Trading Methods menggunakan pendekatan Online dan Offline Coaching yang flexibel berdasarkan silibus-silibus yang amat penting untuk anda menjadi seorang trader yang pro dan berdikari.

Kenapa online? 

  • Apabila anda ada kekangan dari segi jarak ke lokasi kelas atau seminar, masa yang terhad, keterbatasan dengan kerja serta yuran kelas maka Online Coaching menjadi medium pembelajaran terbaik untuk anda. Kelas face to face juga ada saya buat.
  • Medium pembelajaran juga adalah platform yang anda gunakan setiap masa seperti Facebook, Youtube, Telegram, laman web serta email.
  • Saya akan ajarkan anda teknik-teknik untuk Intraday, Scalper (tangkap pisau) dan juga swing sehingga anda betul-betul mahir kesemua teknik-teknik berkenaan dan boleh trade dengan yakin.

Adakah anda ada soalan-soalan seperti di bawah ini dalam minda anda sekarang? 

  1. Anda berminat nak belajar saham tapi tak tahu apa-apa tentang saham dan tak tahu mana nak mula? 
  2. Anda dah pernah belajar ilmu tentang saham dan trading saham tapi selalu loss dan betul-betul ingin belajar cara yang betul untuk jana lebih profit berbanding loss.
  3. Anda nak jana profit secara konsistent?
  4. Anda bercita-cita nak jadi Full Time Traders (FTT).
  5. Anda selalu trade tapi ke laut kerana tiada guide yang betul dan perlukan mentor yang boleh guide anda secara direct dan personally guide anda?

Apa yang Secret Group EzyPro Trading Methods berikan kepada anda?

  • Kesemua silibus-silibus yang anda akan pelajari bersama EzyPro Trading Methods adalah merangkumi semua peringkat daripada betul-betul asas sehinggalah peringkat advanced. 
  • Teknik-teknik yang diajarkan adalah teknik yang berkesan dan telahpun digunakan oleh ramai pelajar-pelajar EzyPro Trading Methods.
  • Anda juga akan diberikan guidance dan support yang berterusan di dalam group dan boleh directly bertanya saya selaku mentor anda bila-bila masa sahaja.
  • Anda juga akan belajar live trade setiap hari bersama-sama mentor anda dan juga boleh hadir kelas-kelas offline yang diadakan secara berkala dari masa ke masa.

Anda juga boleh layan video-video percuma yang telah diupload ke Youtube Channel Belajar Asas Saham, Page EzyPro Trading Methods di Facebook dan juga Group Public Telegram Belajar Asas Saham sebagai pengenalan kepada ilmu-ilmu asas saham. 

Boleh klik link-link pada icon yang ada di bawah ini :

Play Video

Salah satu video yang ada di dalam Public Group dan Youtube Open Channel Belajas Asas Saham. 

Apa perkara paling asas tentang saham yang perlu anda tahu sebelum mula trading saham:

  1. CDS dan trading platform setting.

     

  2. Fundamental dan teknikal analisis.

     

  3. Demand dan supply.

     

  4. Price dan volum.

     

  5. Support dan resistant.

     

  6. Trend dan trendline.

     

  7. Corporate exercise dan announcements.

     

  8. Teknik trading yang sesuai dengan situasi pasaran semasa.

     

  9. Sektor dan kaunter-kaunter yang trending.

     

  10. Candlesticks dan candlesticks patterns.

     

  11. Cara baca chart, candlesticks chart serta chart pattern.

     

  12. Dan banyak lagi.

Gambar-gambar di atas adalah screenshoot maklumat-maklumat penting pada trading Platform yang anda akan pelajari di dalam group.

Sekiranya saya dah beli sesuatu kaunter saham tapi tiba-tiba tak dapat nak menghadap screen laptop atau komputer, bolehkah saya monitor saham yang saya beli melalui phone sahaja? 

  • Ya boleh. Salah satu contoh adalah menggunakan mobile apps seperti yang diberikan oleh broker Mplus Online. Anda boleh monitor saham anda hanya melalui handphone anda sahaja jika anda tidak berada di hadapan laptop atau komputer anda pada masa tersebut. 
  • Apps pula adalah percuma apabila anda telah buka akaun CDS bersama Mplus (Malacca Securities). 
  • Tetapi maklumat yang lebih lengkap adalah pada platform di laptop atau desktop anda berbanding maklumat di handphone.

Antara aplikasi-aplikasi mobile versi android yang boleh digunakan untuk kajian saham:

Di antara feedback student-student yang telahpun menyertai Secret Group EzyPro Trading Methods dan juga kelas belajar saham :

“Saya memang zero tentang saham, lepas belajar dalam group nie, saya dah meningkat dari angka zero ke angka 10”.
Abg Rahim
Bangi.
“Saya dah belajar tentang saham, tapi kerap kali loss, lepas belajar dalam group ni, saya dpt meningkatkan winning position bebanding loss, mcm tak percaya, tapi memang betul”
Apit Yahya
Guru, Kuching, Sarawak.
“Sebelum ni sy dah pergi beberapa kelas saham tp tetap tak faham selepas dapat bimbingan dari doc izzi alhamdulillah saya dah kosisten dlm pelaburan saham dan profit”.
Sufi Zulkuply
Angkatan Tentera Malaysia, MINDEF.
“Diawal pembabitan sy dalam dunia trading masih terumbang ambing.. namun selepas join group support ini banyak ilmu trading yg bole dipraktikkan sehingga newbie mcm sy mampu utk berdiri berdikari.. win 5 to 10% sehari tiada yg mustahil dalam pelaburan saham asalkan ilmu ada.. sy buat keputusan bijak dengan menyertai group support ini. Terima kasih DR Zul Izzi”
Faezah
Jururawat, Sabah.

Berapa lama tempoh untuk saya boleh belajar dan berdiskusi di dalam Group? 

  • Yuran keahlian adalah untuk sekali sahaja seumur hidup, support group juga untuk life time, jadi anda tak perlu risau sekiranya yuran anda akan expire dan keahlian akan tamat.
  • Anda boleh belajar dengan tenang mengikut kesesuaian masa yang anda ada, tak perlu rushing atau kelam kabut.

Boleh saya tahu berapa lingkungan umur yang sesuai untuk anda belajar di dalam group?

  • Sebaik-baiknya anda telah berusia 18 tahun ke atas kerana untuk anda layak membuka akaun saham atau akaun CDS anda hendaklah berusia 18 tahun pada hari anda ingin mendaftar akaun CDS tersebut.
  • CDS bermaksud Central Depository Account, di mana wang pelaburan anda disimpan di dalam akaun tersebut sebelum anda gunakan wang dari situ untuk beli dan jual saham yang anda pilih. 
  • Dalam bahasa mudahnya adalah akaun perantara untuk anda masukkan duit untuk membolehkan anda beli dan jual saham. 

Boleh saya tahu siapa yang sesuai sebenarnya?

  • Sesiapa sahaja sesuai untuk belajar di dalam group dengan syarat anda ada minat dan keinginan untuk belajar ilmu, cara-cara dan teknik-teknik untuk trading  saham.

Jika saya masih student adakah saya layak untuk sertai group dan belajar?

  • Semestinya boleh sekiranya anda telahpun berumur 18 tahun ke atas pada masa sekarang.

Apakah syarat-syarat untuk melayakkan saya trade saham?

  • Anda hendaklah ada akaun CDS, sekiranya belum ada anda boleh mendaftar untuk membuka akaun CDS di mana-mana cawangan broker atau investment bank atau boleh tanya saya directly cara-cara untuk buka akaun CDS dan anda juga hendaklah ada modal untuk memulakan trading dari duit yang bukanlah bertujuan untuk emergency use.
  • Terdapat lebih kurang 13 broker yang anda boleh buka akaun CDS, melalui kesemua 13 broker-broker ini antaranya adalah Mplus, UOB Kay Hian, RAKUTEN, JUPITER, BIMB, AmInvest, Hong Leong, SJ, RHB, Public, Mercury, Maybank, Kenanga, CIMB, TA, JF Apex, dan Affin Hwang. 
  • Kos untuk buka 1 akaun CDS hanya rm10.60, 60sen tersebut adalah GST. 
  • Buat masa sekarang Mplus menawarkan cas brokerage yang termurah. 

Adakah trading saham sama dengan trading forex?

  • Trading saham adalah berbeza daripada trading forex. Forex tiada sandaran syarikat yang menjadi latar belakang trading.
  • Saham di sandarkan kepada syarikat dan bila anda membeli saham sesuatu kaunter yang tersenarai di Bursa Malaysia secara automatik anda telah membeli sebahagian daripada syarikat tersebut dan ianya bergantung kepada berapa unit saham yang anda beli.

Adakah trading saham Halal dari segi syariah?

  • Ada saham yang patuh syariah mengikut keputusan panel penasihat syariat bursa saham, dan ada saham yang tak patuh syariah. 
  • Anda boleh dengar penjelasan Ustaz Dr.Zaharuddin dalam video di atas ini. 

Trading saham ni ada unsur riba ke?

  • Tiada unsur riba bagi saham yang patuh syariah dan apabila anda menggunakan akaun cash sahaja.
  • Kecuali jika anda trade menggunakan duit margin atau hutang dari broker dikenali sebagai trading secara kontra, sekiranya anda tidak ada modal di tangan yang sama nilai dengan margin yang anda gunakan maka anda telah termasuk dalam katergori berjudi dan tidak digalakkan, manakala “leverage” yang diberikan ditakuti termasuk dalam riba. 
  • Saya tidak menggalakkan anda menggunakan akaun hutang atau margin akaun, sebaik-baiknya anda gunakan akaun cash upfront atau akaun cash sahaja.  

Gambar di bawah ini adalah sewaktu kelas dan seminar yang telah dijalankan sebelum ini:

Saya nak tahu adakah saya boleh rugi dengan trade saham?

  • Trading saham termasuk dalam kategori medium to high risk. Manakala risiko anda bertambah tinggi sekiranya anda tidak ada ilmu tentang trading saham. 
  • Anda boleh rugi jika tiada kawalan risiko dan tiada trading plan yang betul serta tiada mentor yang boleh tunjuk ajar serta guide anda trade saham. 
  • Pelaburan tetap seperti ASB, Tabung Haji, unit trust dan sebagainya masih dikategorikan dalam low to medium risk. Tetapi dari segi potensi keuntungan, melalui saham anda boleh mengatasi potensi keuntungan daripada instrument pelaburan-pelaburan yang lain tersebut.

Berapa banyak saya boleh untung trade saham dan adakah berbaloi?

  • Keuntungan bergantung kepada berapa % ROI kenaikan saham yang dibeli, boleh berada di antara 0% sehingga 1000%. Terdapat ramai juga traders yang boleh dapat 5-10% sehari.
  • Ada banyak juga kaunter-kaunter saham yang naik sehingga 50-100% hanya dalam masa beberapa minggu hingga beberapa bulan sahaja.

Berapa Modal saya kena ada untuk mula trade saham?

  • Modal untuk anda trade adalah bergantung kepada harga seunit saham yang anda beli. Minimum belian saham di bursa adalah 100 unit atau 1 lot. Jika harga 1 unit saham adalah 10sen, minimum modal anda adalah 10sen x 100 = RM10.00. 
  • Tapi jika modal terlalu kecik sekiranya anda untung masih belum cukup untuk lepas harga brokerage fee pada harga minima rm8 setiap kali beli dan jual saham tersebut. (fee bergantung kepada broker yang anda langgan).
  • Sebaik-baiknya anda ada dalam rm3000 – RM5000 ke atas untuk menjana keuntungan yang lebih nampak. 

Ada risiko ke?

  • Risiko tetap ada di dalam trading saham. Tetapi risiko tersebut boleh dikawal oleh anda sendiri. Kawalan risiko hanya dihujung jari.
  • Tidak seperti anda mengeluarkan modal yang besar untuk buka sebuah perniagaan fizikal seperti restoren, di mana kos membina perniagaan tersebut sudah menelan belanja yang besar. 
  • Dari segi pulangan dan kawalan risiko serta modal, kos promosi dan sebagainya memerlukan duit belanja yang besar. Jika tiada sambutan pula, kerugian akan bertambah.
  • Tetapi di dalam trading saham, kerugian anda, anda dapat kawal hanya dengan klik butang stop limit atau cutlost.

Di bawah adalah screenshoot perbincangan ahli-ahli dalam group-group telegram untuk student-student EzyPro Trading Methods : 

Apa kata ahli-ahli Secret Group yang dapat manfaat belajar di dalam group:

“Sy berkecimpung dlm dunia saham sjk awal thn lps..and to be honest its hard for me to catch up studied alone..I did everything, google everything, watch video at youtube and some at the other groups but it still not enough..Until one day, Sy jumpa Grp Doc Zul, Sy join online dlm bln Oct thn lps and Alhamdullilah it helps me a lot..I'm improved day by day..Grp support yg kuat, Doc sentiasa ada dlm grp bg penerangan, d mn patut entry, selalu ada utk menjwb soalan..respon yg cpt..penerangan yg jelas ttg SnR and CL.. Video2 yang di share sgt membantu utk Sy menjadi lbh fhm dan konfiden utk trade.. Alhamdullilah setakat ni konsisten profit, Thxx a lots”.
Puan Ryati
Suri rumah sepenuh masa, WP Labuan.
"Group ni adalah group yang paling banyak saya pelajari tentang saham, daripada teknik yang simple sehinggalah teknik yang paling advance, yurannya juga amat berbaloi yang pada hemat saya ia sepatutnya mencecah ribuan ringgit."
Mad
Kuala Lumpur.
“Ilmu dan teknik yg dikongsikan oleh Dr Izzi sangat sesuai dgn jiwa saya dan mudah difahami, sesuai utk semua jenis trader: scalper,swing dan investor.”
Sham
Bitcoin Miner, Rawang.
“Google dah, tengok youtube pon dah tp totap xfaham. Lopeh sey join group ni, Alhamdulillah setiap perincian & penerangan tentang saham baru jelas dterangkan doc, masta2 & dibantu sokongan ahli group. Memang terbaikla..”.
Sham
Pasoh.

Apa yang diajarkan di  dalam Secret Group online ? 

Buat masa sekarang ada 16 silibus yang diajarkan di dalam Group Online,silibus akan bertambah dari masa ke masa. Di sini adalah silibus-silibus yang anda akan pelajari :

Silibus Secret Group Online BTST (Batery Support Technical Traders) dalam bentuk video:

1. Silibus Kelas Asas Teknikal Trading Part1 – 
Durasi : 2jam 23 minit 09 saat  (beginner wajib tengok) ✅ 
.
2. Silibus Kelas Asas Teknikal Trading Part2 –
Durasi : 1jam 22 minit 15saat  (beginner wajib tengok) ✅ 
.
3. ASAS FUNDAMENTAL ANALISIS SAHAM. 
Durasi: 1jam 16minit 51saat . ✅ 

> Asas Fundamental Analisis | no background music -✅ 
.
4. ASAS TEKNIKAL ANALISIS SAHAM. 
Durasi: 2jam 15minit 47saat  ✅ 
.
> Asas Teknikal Analisis | no background music -✅ 
.
5. KONSEP VOLUME PRICE ANALYSIS (VPA). 
Durasi: 2jam 00minit 39saat ✅ 
.
> Konsep Volum Price Analysis (VPA) | no background music -✅ 
.
6. TRADING THE ANNOUNCEMENT. 
Durasi: 1jam 58minit 26saat ✅ 
.
> Trading The Announcement | no background music -✅ 
.
7. SILIBUS QUE BID PATTERN (QBP) – DNA. 
Durasi: 1jam 37minit 25saat  ✅ 
.
> Silibus Que Bid Pattern (QBP) | no background music -✅ 
.
> Video tambahan : Penerangan ringkas QBP + Bateri bar. Durasi: 4 minit 53 saat ✅ 
.
8. Basic Intraday Technique. 
Durasi: 44minit 45saat ✅ 
.
> Basic Intraday Technique | no background music✅ 
.
> Basic Intraday Power Point Sahaja. 
Durasi: 6minit 51saat ✅ 
.
9. Info Intraday tambahan. 
Durasi: 49minit 50saat ✅ 
.
10. Info Intraday 2nd part, should know. Durasi: 1jam 00minit 55saat -✅ 
.
> Info Intraday 2nd part, should know | no background music -✅ 
.
11. Teknik BTST Guna PLatform Mplus.
Durasi: 39minit 22saat ✅ 
.
> Teknik BTST platform | no background music ✅ 
.
12. TEKNIK SWING BUY ON SHARK SUPPORT [BOSS]. Durasi: 1jam 03minit 40saat ✅ 
.
> Teknik BOSS (Buy On Shark Support) | no background music -✅ 
.
13. Teknik Tangkap Pisau Live Trade MYEG.
Durasi: 13 minit 44 saat ✅ 
.
> Teknik Tangkap Pisau Live Trade MYEG | no background music -✅ 
.
> Tangkap Pisau Live Trade Kounter Asdion 29 jun 2018 | Durasi: 11minit 29 saat ✅ 
.
14. Video tambahan : Cara Tengok Sejarah Volum Spike Durasi : 5 minit 39 saat ✅ 
.
15. Video silibus tambahan : Bagaimana untuk Cutloss, Exit dan Averaging – ada background music Kitaro.
Durasi : 55 minit 06 saat ✅ 
.
> Video silibus tambahan : Bagaimana untuk Cutloss, Exit dan Averaging | no background music.
Durasi : 55 minit 06 saat ✅ 
.
16. TEKNIK INTRADAY BREAKOUT (IBO) SUPERSHARP ENTRY. 
Durasi:2jam 57minit 02saat ✅ 
.
> Teknik Intraday Breakout (IBO) | no background music -✅ 
.

Nota: Nilai keseluruhan silibus adalah dalam anggaran > rm20,000.00 jika sekiranya tuan/puan ikuti kelas di luar sana jika mengikut harga pasaran semasa. Silibus akan bertambah dari masa ke masa. Harga yuran akan naik bila ada tambahan silibus. Harga utk sertai Secret Group jauh lagi rendah berbanding harga pasaran.

Sekiranya saya langsung tiada ilmu tentang saham, atau betul-betul zero boleh ke belajar dalam group?

  • Boleh takda masalah sebab silibus yang diajarkan adalah daripada asas sehingga advanced.
  • Tiada orang yang belajar daripada 100% sudah tahu apa yang baru nak dipelajari. Semua orang bermula dari zero dan belajar untuk menambah ilmu step by step sehingga pandai.
  • Ada 3 group telegram untuk diskusi khas untuk student-student, 1 group asas “Babysteps”, 1 lagi group advanced “Batery Support Technical Traders (BTST)” dan 1 lagi group khas untuk kumpul nota-nota “Pool of Knowledge”. 
  • Anda boleh join ketiga-tiga group sekaligus untuk mempercepatkan pembelajaran anda dan saya akan guide directly di dalam group-group tersebut.

Saya tak yakin dengan diri sendiri untuk trade, tak berani nak mencuba takut tak berjaya.

  • Keyakinan akan datang jika ada guide dan support group yang betul. Apabila anda dah bermula dan faham step-step yang betul, anda akan lebih yakin. 
  • Bila ada mentor dan rakan-rakan traders yang sudah berpengalaman memberikan tunjuk ajar, anda akan lebih yakin untuk trade dan belajar dari pengalaman anda serta pengalaman ahli-ahli group yang lain step by step.

Saya tiada modal.

  • Untuk trade saham anda perlu ada modal, jika tiada modal anda tak boleh untuk trade saham.
  • Tetapi sekiranya anda laburkan dulu sebahagian wang anda untuk menimba ilmu anda tidak akan rugi, kerana pelaburan terbaik dalam kehidupan adalah pelaburan untuk ilmu dan belajar sesuatu yang berguna, kerana ilmu sifatnya menjaga dan akan berguna bila tiba masanya.
  • Apabila anda sudah belajar ilmu trading, bila tiba satu masa anda ada rezeki lebih untuk trade anda sudahpun bersedia. Sekiranya anda ketika itu baru nak mencari ilmu trade dengan duit di tangan maka anda akan meletakkan risiko pada modal pelaburan anda. 

Saya ada kekangan masa untuk trade saham kerana saya bekerja dari jam 8.00pagi – 5.00ptg.

  • Pasaran saham akan buka setiap hari bekerja isnin sehingga jumaat, manakala sabtu, ahad dan cuti umum pasaran akan ditutup. 
  • Waktu operasi adalah dari jam 9.00pagi sehingga 12.30 tghr dan ditutup untuk rehat tengahari. 
  • Manakala dibuka semula dari jam 2.30petang sehingga 4.45 petang untuk rehat 5 minit dan di sambung kembali dari jam 4.50petang sehingga 5.00petang dan ditutup sehingga esok jam 9.00pagi.
  • Untuk trade saham anda perlukan masa untuk membuat kajian saham dan juga monitor, tidak semestinya sepanjang masa sewaktu pasaran buka, cukup sahaja sejam sehari dari jam 4.00 petang sehingga jam 5.00 petang. 
  • Manakala sebelah malam juga anda tak perlukan luangkan begitu banyak masa, cukup sahaja 30minit hingga sejam sehari untuk kajian saham.

Minta maaf saya tak kenal siapa EzyPro Trading Methods, siapa admin, siapa owner group?

  • EzyPro Trading Methods adalah Group Coaching saham online yang dipelopori oleh saya, Dr. Zul Izzi bin Nordin @ Ghani (DDS USM) dengan niat dan tujuan untuk berkongsi ilmu-ilmu dan teknik-teknik trading saham berdasarkan pengetahuan dan pengalaman trading yang ada. Ada Group online dan juga kelas offline.
  • Group ini ditubuhkan sejak Jun 2016. Tujuan utama saya adalah untuk perkongsian pengalaman trading, menggunakan teknik yang proven dan berkesan secara lebih mudah anda gunakan untuk trade dan kurangkan risiko trading anda.
  • Ini adalah kerana ramai antara traders yang belajar ilmu saham tetapi masih lagi tercari-cari rentak dan panduan yang boleh dijadikan sandaran.
  • Apabila ramai traders yang loss dan hilang semangat disebabkan tiada support group yang bagus maka lahirlah Group Online Coaching EzyPro Trading Methods sebagai rescue boat yang menyelamatkan trader-trader yang hanyut. 
  • Anda boleh lihat page facebook EzyPro Trading Methods di link ini https://www.facebook.com/EzyProTradingMethods/ untuk maklumat terkini pasaran saham dan update harian di page.

Di bawah ini adalah page dan Secret Group Facebook EzyPro Trading Methods, serta Youtube Channel Belajar Asas Saham: 

Gambar-gambar Seminar dan kelas coaching saham Offline yang telah diadakan sebelum ini : 

Apa kata peserta-peserta Kelas Intraday Hybrid Direct Coaching : 

Boleh ke saya faham kalau belajar secara online ni?

  • Belajar secara online lebih berkesan kerana anda boleh ulang-ulang video silibus sehingga faham , anda boleh pause dan play semula, boleh direct bertanya soalan dalam group support telegram dan sebagainya serta boleh PM saya (admin) direct untuk diskusi secara lebih personal.

Kenapa Online Better daripada offline:

Offline (pro and cont)

Online (pro and cont)

  1. Time consuming
  2. Work force
  3. Repetition – no fun
  4. technical/human  error/instrumen error.
  5. Distance, time constrain
  6. Presentation – people judgement.
  7. Not meet the eyes.
  1. No time limit
  2. Less work force.
  3. Online repetition, better for student.
  4. Can control error (only online error).
  5. No distance, or time constrain.
  6. Can edit presentation, improve people judgement.
  7. Can achieve better expection.

Offline (pro and cont)

Online (pro and cont)

  1. Human touch
  2. Direct asking question.
  3. Feel like learning.
  4. Sleepy in the class.
  5. Shy to ask question.
  6. Cannot hide face and voice and character.
  7. Can laugh and joke.
  8. Limited.
  1. Online social group.
  2. Direct asking question.
  3. Less feel like learning.
  4. Can stop, puase and play.
  5. People dont know you.
  6. No face, no voice, no character, only wording.
  7. Can laugh and joke but less impact.

Tak susah ke nak belajar online?

  • Belajar akan jadi susah jika tiada guide dan panduan dari guru yang betul. Belajar saham juga tak terkecuali. Tapi belajar saham tak susah jika anda ada guide untuk  fokus apa yang perlu dipelajari berdasarkan silibus-silibus yang diajarkan. Anda tidak akan teraba-raba seorang diri nanti.

Apa kelebihan belajar dalam group nie berbanding group-group lain?

  • Group support yang sentiasa on, friendly, silibus yang lengkap dan detail, ada diskusi kaunter-kaunter menarik dan berpotensi serta teknik-teknik yang sentiasa dibincangkan di dalam group.
  • Selain itu ada juga kelas coaching offline jika anda memerlukan kelas bersemuka dengan harga yang berpatutan untuk perserta baru dan ahli online Secret Group EzyPro Trading Methods.

Boleh saya tahu dah ramai ke yang berjaya?

  • Alhamdulillah setakat ini ramai student yang sudah berjaya meraih profit secara konsisten.
  • Maksud konsisten bukanlah win untuk setiap kali trade, tetapi dikira dari jumlah win melebihi jumlah loss dalam satu-satu batch trading.
  • 1 batch boleh diwakili oleh 10 kali trade. Sebagai contoh dalam 10 kali trade ada 6 win dan 4 loss atau 7 win dan 3 loss.  

Boleh saya tahu pengalaman trade tuan berapa lama dah?

  • Saya mula belajar saham dari tahun 2008 melalui pembacaan dan kajian kounter.
  • Tetapi sebelum itu saya juga mendapat pendedahan awal tentang saham daripada arwah ayah semasa beliau masih hidup ketika itu saya masih bersekolah menengah.
  • Tapi saya mula trading secara serius dari tahun 2016 sehingga sekarang kerana tidak lagi terikat dengan jadual waktu kerja yang padat dan sudah ada modal untuk trade.
  • Saya adalah seorang dentist sebelum ini bekerja sepenuh masa. Sekarang hanya part time dentist, almost full time trade. 

Kalau saya tak pandai english boleh ke?

  • Boleh takda masalah kerana semua silibus yang diajarkan adalah dalam bahasa melayu.
  • Cuma anda perlu memahami banyak istilah-istilah yang anda baru kenali di dalam pasaran saham yang saya ajarkan juga di dalam silibus. 

Saham bukan untuk orang kaya je ke?

  • Trade saham tidak semestinya anda seorang yang kaya raya.
  • Asalkan anda ada modal untuk trade dalam rm1000 hingga rm5000 sahaja pun anda dah boleh trade dengan selesa dan boleh jana keuntungan, dengan syarat anda ada ilmu saham serta teknik-teknik trading yang betul. 

Apa kata ahli-ahli Secret Group :

"Saya hanya bayar ratusan ringgit belajar di sini untuk ilmu yang memerlukan ribuan ringgit di luar sana...7 trade, 2 loss 5 win...sebagai seorang yang zero saham sebelum ini, anda fikir saya masih ada masa untuk sakit kepala?"
Nor Fairul
Anggota Keselamatan Negara, Sarawak.
"The best support group....byk benda berkaitan saham bole dibelajar dari video dan telegram EzyPro.. Doc sentiasa bg fast respond kpd student...sgt berpuas hati. Thanks Doc".
A R Rahman
Selangor.
"Ilmu yg sgt value for money. Sgt murah.semua benda dicover. Org nye pun soleh, humble dan sejuk mata memandang".
Mr S
Doktor, Terengganu.
"Jika anda tercari2 sifu saham yang bagus...disinilah tempatnya. Semenjak menjadi keluarga saham Doc, profit dan ROI saya meningkat. Portfolio saya menghijau. Proven !!! Inilah mentor saham yg dicari. Ada video sbg pembelajaran dan bole diulang sebilang masa dan grup support bagi membantu. Saya rasa lebih yakin untuk berdagang sendiri tanpa bantuan sesiapa pun. Tiada BUY CALL disini. Jika mahu menjadi seorang trader yang bagus disinilah tempatnya ...Grup ini ada kelasnya tersendiri. Bangga menjadi anak didik Doc Zul Izzi yg tanpa jemu membantu setiap masa".
Abg Zaini
Aloq Staq.
"Cara coaching Dr Izzi menyenangkan semua pihak. Pelajar berupaya belajar mengikut masa sendiri dan diikuti dengan sokongan ahli group dalam Telegram. Dr Izzi sentiasa "bersedia" untuk menjawab soalan2 peserta. Saya mula untung dengan teknik2 yang diajarkan oleh Dr Izzi"
Jacky C
Tawau.

Secret Group EzyPro Trading Methods menyediakan anda 14 silibus video online (buat masa sekarang) yang berdurasi di antara 30 minit sehingga 2 jam lebih : 

  • Anda boleh lihat atau study berulang-ulang, pause dan play, rewind, fast-forward video berkenaan. 
  • Anda tidak terikat dengan kekangan masa, lokasi dan jarak yang memerlukan anda drive ke lokasi kursus. 
  • Anda tidak tergesa-gesa dan boleh luangkan masa semaksima mungkin hanya apabila anda ada kelapangan.
  • Anda boleh hadam ilmu yang diajarkan dengan lebih berkesan.
  • Seterusnya anda dapat menjimatkan belanja untuk kos petrol, tol, bayaran hotel, tiket parking, tidak perlu ambil cuti semata-mata untuk hadir ke kelas dan tidak perlu rushing ke lokasi kursus.
  • Secara tidak langsung anda dapat menjimatkan masa, wang dan tenaga anda untuk belajar.

Secret Group Online Coaching dan life support melalui Telegram dan Facebook khas untuk ahli-ahli Secret Group :

  • Support yang consistent, anda boleh bertanya apa sahaja soalan berkenaan saham, bila-bila masa dan di mana sahaja, berkaitan sebarang pertanyaan tentang silibus yang diajarkan jika ada kekeliruan atau tidak faham. 
  • Anda ada mentor dan guide yang boleh menjadi tempat rujukan anda dan anda tidak akan lost touch dengan tenaga pengajar anda.
  • Anda boleh membuat keputusan dengan lebih yakin dalam trading anda.
  • Sekaligus boleh mengurangkan kesalahan ketika trade kerana ada guide dan tunjuk ajar direct. 
  • Anda tidak hilang fokus dalam trading kerana tahu exactly apa yang berlaku dalam pasaran semasa.
  • Boleh meningkatkan win position dan mengurangkan loss position.
  • Secara tidak langsung anda boleh jadi trader yang lebih pro dan berjaya. 

Apa yang Group Online Coaching EzyPro Trading Methods ada berbanding yang lain :  

  • Ada video silibus yang disediakan sebagai rujukan utama student-student yang lengkap dan detail.
  • Online Group Coaching yang aktif dan supportive untuk guide anda.
  • Live trade harian di dalam group dengan perbincangan kaunter-kaunter yang berpotensi, yang best dan tidak best untuk anda kaji dan pilih serta diskusi teknik-teknik yang digunakan.
  • Kelas Advanced Teknik Direct Coaching yang diadakan dari masa ke masa khas untuk ahli-ahli yang perlukan pembelajaran face to face dan live trade secara direct.
  • Pembelajaran menggunakan pelbagai medium platform yang berguna seperti Facebook, Youtube, Telegram, email dan laman web.

Di antara video-video penerangan yang disediakan khas untuk tontonan anda di open channel youtube dan group telegram public Belajar Asas Saham. 

Video silibus penerangan disediakan dalam bahasa Melayu dan menggunakan Power Point Presentation: 

  • Anda akan lebih mudah faham apabila penerangan dalam bahasa Melayu dan paparan Power point yang jelas dan padat dengan maklumat-maklumat tentang saham.
  • Penerangan istilah-istilah yang baru bagi anda dalam dunia saham dalam bahasa yang lebih mudah membantu kefahaman anda dengan lebih cepat berbanding istilah-istilah di Google dalam english.
  • Background musik yang saya kira membangkitkan semangat anda untuk kekal fokus ketika belajar. 
  • Kelebihan menggunakan Power Point adalah kerana ianya digunakan secara meluas di rata-rata universiti sebagai medium pembelajaran dan pengajaran dan menarik untuk dilihat. 
  • Anda dapat mengurangkan masa untuk faham berbanding membaca teks tulisan di buku-buku dan menjimatkan serta memendekkan masa pembelajran anda. 

Silibus rakaman dari kelas-kelas / seminar saham yang telah dianjurkan sebelum ini : 

  • Anda berpeluang untuk belajar direct daripada silibus-silibus tersebut dan tidak perlu lagi hadir kelas berkenaan kerana topik perbincangan yang 100% sama diajarkan di dalam video penerangan dengan kelas yang dianjurkan.
  • Peserta yang telah hadir ke kelas juga lebih beruntung kerana dapat ingat kembali apa yang telah dipelajari di dalam kelas tanpa ketinggalan sebarang maklumat yang telah dipelajari sebelum itu.
  • Anda tidak perlu lagi hadir kelas revision yang sama kerana teori yang diajarkan adalah sama.
  • Anda hanya perlu hadir kelas revision untuk live trade sahaja jika perlu kerana sifat pasaran saham yang berubah-ubah dan dinamik.
  • Secara tidak langsung anda dapat menjimatkan masa, wang dan tenaga anda kerana tidak perlu hadir kelas yang sama berulang-ulang kali. 

Facebook dan Telegram support group yang sentiasa online :

  • Anda akan dapat maklumat-maklumat terkini daripada update di Fb dan Telegram daripada admin dan ahli-ahli group yang lain yang sudah berpengalaman dalam trading. 
  • Anda secara tidak langsung akan tahu di mana untuk dapatkan sumber-sumber maklumat yang berguna sepanjang belajar di dalam group. 
  • Anda tidak akan ketinggalan dari segi maklumat. 
  • Perkongsian kaunter-kaunter yang berpotensi dan teknik-teknik yang proven juga membantu anda trade dengan lebih yakin.
  • Secara tidak langsung anda dapat meningkatkan winning position dalam trading anda di atas tunjuk ajar dan panduan yang ada di dalam group. 

Pandangan ahli-ahli Secret Group yang sentiasa aktif dalam group : 

“Alhamdulillah syukur kehadrat illahi dgn izinnya sy bertemu dgn doc izzi… sy jumpa beliau melalui YOUTUBE.. bnyk asas2 saham beliau telah terangkan dan dp situ sy yakin dia boleh menjadi guru terbaik untuk saya melalui online support, bnyk video telah dimuat naik dalam youtube dan pembelajaran teknikal group, rakan2 dalm teknikal group itu juga bnyk membantu share ilmu saham… PUCUK PANGKAL BERJAYA ATAU TAK DALM SAHAM NI…. KENA RAJIN..USAHA..RAJIN TRADE (untuk cari pengalaman) PLING PENTING SEKALI…. JAGA EMOSI !!! … DOCTOR IZZI MEMANG TERBAIK”
Puan Zilla
Usahawan kampung, Sarawak.
“Hampir 3 bulan mengenali dunia saham namun masih samar2..masih gagal utk mengenali entry yg win dan exit yg win..selps diterangkan oleh doc ttg konsep Riple(riak air)..dgn teknik hybrid intraday doc..dunia saham saya menjd semakin jelas..terima kasih doc”.
DD
Kajang.
”Group yg terbaek perkongsian ilmu baru dari ahli2 yg diterapkn doc melalui konsep “pool of knowledge” dan bantuan sokongan sentiasa dari sebahagian ahli2nya terutamanya doc. Pelajari byk teknik yg sgt2 bernilai beribu2 diluar sana. Hampir kesemuanya dlm satu bumbung. Amat berbaloi ilmu yg ada dlm ni yg semestinya bernilai lebih dari yg dibayar”.
Jazme (Hanya Saya).
Johor Bahru.
“Saham bukan tempat untuk orang pandai tapi tempat untuk mereka yg gigih.. Setelah join group doc. Saya telah nampak hala tuju sy pd masa akan datang.. Ingat!! Biar bodoh jangan malas”.
Alai
Nelayan, Kudat, Sabah.

Maaf jika saya tanya, berbaloi ke dengan yuran yang dibayar?

  • InsyaAllah saya beri jaminan apa yang anda akan pelajari di dalam Group Online menggunakan silibus-silibus yang diajarkan adalah amat berbaloi dengan yuran yang anda bayar. 
  • Anda akan tahu apabila mula belajar, kerana tidak ada Group saham yang mengajarkan perkara yang sama dengan EzyPro Trading Methods dengan group support yang amat aktif dan membantu.

Macam mana untuk saya nak jadi ahli Secret Group Online Coaching tu?

  • Untuk menjadi ahli secret group anda hanya perlu buat bayaran untuk yuran keahlian dan admin akan terus add ke dalam group dan anda boleh terus mula belajar.

Sertai Secret Group Online Coaching sekarang. 

Berapakah harga keahlian untuk saya sertai Secret Group Online Coaching EzyPro Trading Methods?

  • Yuran sekarang RM800 sekali seumur hidup sahaja tapi ada diskaun  sekarang, harga RM600 sehingga offer tamat. Offer akan tamat bila-bila masa sahaja, tak lama lagi. 
  • Anda dapat jimatkan RM200 bila sertai Secret Group sekarang.
  • Harga akan naik bila ada tambahan silibus dan bila offer early birds tamat.

Saya ingatkan yuran nak belajar saham dalam group nie mahal sebab ye la kan, ilmu buat duit?

  • Untuk pengetahuan anda yuran adalah amat berpatutan, ini adalah kerana nilai kesemua silibus yang diajarkan sekiranya jika anda ingin belajar satu persatu di kelas-kelas saham di luar sana, nilai silibus tersebut sahaja mencecah RM20,000.00

Macam mana untuk saya buat bayaran untuk sertai Secret Group Online Coaching dan mula belajar ?

  • Anda boleh membuat bayaran boleh buat ke akan maybank 153104092851 @ cimb 7616163109 atas nama Zul Izzi Nordin dan admin akan approved kemasukan anda ke dalam group Online coaching serta merta untuk anda memulakan step by step pembelajaran anda tentang ilmu-ilmu trading saham.
153104092851 - Zul Izzi Nordin
7616163109 - Zul Izzi Nordin

Hantarkan resit bayaran anda ke link Telegram @ WhatsApp di bawah ini:

Boleh bayar ansuran ke? Saya berminat tapi belum cukup modal nak bayar yuran sekaligus.

  • Boleh takda masalah. Kerana anda boleh buat bayaran secara ansuran 2-3 kali bayar selama 2-3 bulan. Ada juga beberapa student yang membuat bayaran ansuran.
  • Yuran untuk bayaran ansuran adalah RM650.00 tidak sama dengan anda bayar sekaligus atau one off payment. 
  • Bagi saya ianya bukan masalah. Yang lebih penting adalah usaha yang anda berikan untuk belajar ilmu saham.

Macam mana cara untuk saya hubungi direct admin EzyPro Trading Methods?

  • Anda boleh hubungi saya di Telegram atau WhatsApp menggunakan link yang ada di icon di bawah ini.
  • Anda juga boleh PM saya direct di page Facebook. Boleh klik sahaja icon Fb di bawah ini juga. 
  • Boleh juga email saya di alamat email izziprohealth@gmail.com/ izzizul@gmail.com.
  • Saya jarang angkat phone call di atas sebab-sebab tertentu. Tapi jika text saya akan reply dengan pantas, insyaAllah. 
  • Selamat belajar saya ucapkan. 

Saya ingin dapatkan penerangan lanjut tentang Secret Group Online Coaching EzyPro Trading Methods. 

Berikan maklumat anda di sebelah ini: 

—– page tamat —–

PS:// Untuk sertai Secret Group EzyPro Trading Methods ada yuran sekali seumur hidup sahaja dan life support. Tetapi harga yuran akan naik dengan pertambahan silibus. Hubungi admin segera melalui link telegram yang telah disediakan di atas ini dengan klik icon telegram tersebut sebelum harga baru diumumkan.

PSS:// Ahli-ahli Secret Group akan diguide personally step by step sehingga boleh berdikari dalam trading saham dari asas sehingga advanced.

PSS:// Ahli-ahli amat-amat digalakkan bertanya di dalam group, kerana setiap soalan amat penting bagi saya dan tidak ada istilah soalan bodoh, kerana dengan bertanya sahaja anda akan lebih banyak belajar dan lebih faham.

Bilangan Ahli Secret Group Terkini.

Trade Cara Pro,

Dengan Ilmu

Dan Yakin.